Kategorier
Uncategorized

Ett stort kliv mot medlemskap i Nato

Idag har försvarsutskottet i Sveriges riksdag beslutat om att anta en Natooption, vilket innebär att möjligheten att söka Natomedlemskap nu är en central del av Sveriges säkerhetspolitiska linje. Detta stora steg togs efter att Sverigedemokraterna anslöt sig till förslaget. Sedan tidigare driver Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna frågan om att Sverige ska bli medlemmar i Nato.

Jimmie Åkesson (SD) skriver följande på Aftonbladet Debatt: ”Vi vet aldrig vad framtiden bjuder. Att hålla alla dörrar öppna och samtidigt stärka Sveriges försvarsförmåga är något som gynnar oss alla.” SD är fortfarande formellt på nej-sidan men dagens beslut visar att de är på god väg att vända i denna fråga som är så avgörande för vårt lands försvarsförmåga. Jag bedömer att SD inom kort kommer ompröva sin försvarspolitik och att de innan eller strax efter valet 2022 kommer säga ja till Nato. I ett sådant läge finns det en majoritet för Natomedlemskap.

Utrikesminister Ann Linde (S) menar att beslutet är ”en negativ händelse för säkerheten för oss i Sverige”, ett anmärkningsvärt uttalande minst sagt. Det visar hur socialdemokratin saknar förmåga att anpassa sig till det nya säkerhetsläget i vårt närområde. Förhoppningsvis kommer även röster höjas inom S för att ompröva politiken gällande Natofrågan, jag vet att det finns många socialdemokrater som inser vilken betydelse försvarsalliansen har för att vi ska kunna försvara vår frihet och demokrati.

Av Ludvig Lundgren

Forskning & utbildning ska gå hand i hand. Sveriges studenter förtjänar en bättre högre utbildning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s