Om Ludvig

lundgrenuppsala

Mitt namn är Ludvig Lundgren och jag är en 23-årig juriststudent i Uppsala som är engagerad i Moderaterna, MUF och Fria Moderata Studentförbundet (FMSF). Sedan juli 2020 är jag FMSF:s försvarspolitiska sekreterare, vilket innebär att jag ansvarar för förbundets aktiviteter och opinionsbildning inom området försvars- och säkerhetspolitik. Jag är även ordförande för nätverket Sveriges Unga Atlantister. I den rollen arbetar jag för att stärka det transatlantiska partnerskapet, bland annat genom att arbeta för ett svenskt NATO-medlemskap.

Jag blev politiskt aktiv under våren 2013. Det som lade grunden för mitt engagemang var en frustration över att den svenska skolan inte lyckades tillräckligt bra med att förmedla kunskap till landets elever. Jag fann en drivkraft att påverka skolan i rätt riktning och sedan dess har utbildningsfrågor legat mig varmt om hjärtat. På senare år har mitt politiska fokus breddats och idag brinner jag främst för frågor som rör utrikes- och försvarspolitik.

Jag har bland annat varit ordförande för Uppsala studentkår, ordförande för Moderata Studenter Uppsala, ledamot i Uppsalamoderaternas kretsstyrelse samt ledamot i MUF Uppsala Läns distriktsstyrelse. Jag är även utbildad jägarsoldat vid Livregementets husarer/K3 i Karlsborg.

Min politiska förebild är Storbritanniens f.d. premiärminister Margaret Thatcher.

Följ mig på sociala medier:

LinkedIn: Ludvig Lundgren

Twitter: Ludvig_Lundgren